Cashew-parmesaani on herkullinen vegaaninen vaihtoehto juustolle ja se on todella helppo valmistaa. Juustomaista makua cashew-parmesaaniin tuo ravinnerikas ravintohiivahiutale, josta voit lukea tarkemmin täältä. Ravintohiivahiutaleessa on runsaasti B-ryhmän vitamiineja, ja sopivat siksi loistavasti osaksi kasvispainotteista ruokavaliota. Cashew-allergiset voivat korvata pähkinät esimerkiksi manteleilla.

Cashew-parmesaaniin tarvitset:
200 g Makrobios-cashewpähkinöitä (LUOMU)
3 rkl Makrobios-ravintohiivahiutaleita
1/4 tl valkosipulijauhetta
3/4 tl suolaa

Tee näin:

Mittaa ainesosat tehosekoittimen kulhoon ja hienonna ainesosat sileäksi. Cashew-parmesaani säilyy jääkaapissa hyvänä useita viikkoja. Voit maustaa jauheen oman makusi mukaan esimerkiksi paprika- tai chilijauheella.

Käytä cashew-parmesaania tavallisen parmesaanin tapaan pastojen ja keittojen päälle, pitsan päälle tai mausteeksi leivälle.